corona_lidingo

20.11.03 Vi undviker att ses fysiskt. Med anledning av de nya råd från våra myndigheter i ett led att minska spridningen av Covid-19 som infördes den 29:e oktober kommer vi att pausa de flesta av våra fysiska evenemang till minst den 22:e november 2020.


Träkors mot turkos bakgrund - Freedom studio - shutterstock.

20.11.03 Bönen är ett samtal med Gud. Ditt samtal med Gud. Nu när nya restriktioner blivit gällande vill vi ändå att du ska veta att vi finns för dig och vi fortsätter därför att hålla vår digitala låda öppen för dig. Din bön skickas till de präster som är i tjänst under nästkommande helg. En av församlingens präster ber enskilt för dig och ditt böneämne. Din bön är anonym. Lämna din bön här

20.11.02 Vi ”livestreamar” nu våra gudstjänster på vår Facebooksida.  På grund av nya hårdare restriktioner kommer vi nu att bjuda in till gudstjänst fast via livestreaming. Vill du se hur det såg ut i helgen när vi sände från S:ta Annagåden klicka här!


Lidingö kyrka. Kyrksalen mot altaret. Foto Tim Meier 2016.

2010.06. Vi firar gudstjänst i vår kyrkor igen. Nu firar vi gudstjänst i Lidingö kyrka och Breviks kyrka igen. I Lidingö kyrka är vi max 25 personer och i Breviks kyrka max 50 personer. Vi tänker på att hålla avstånd till varandra och undviker att komma till gudstjänsten om vi känner av minsta sjukdomssymptom.


20.09.15. Tiderna för Diakonihjälpen uppdateras. Vi har öppet: öppet tisdagar + torsdagar 9-12, 13-15. Kontakta vårt diakonteam för att få hjälp med att hämta ut på apotek. Vi nås på telefon: 08-410 847 60.

 

20.09.01. Kom till SKUM -du har fyllt femton. Vi träffas på onsdagar från kl 19.00 i Breviks kyrka, ingång skutan med start 9:e september och på torsdagar på S:t Anna från kl. 17.00 Obs! Startar 17:e sept. På skum får du socialt soffhäng, spännande möten och mysiga andakter. Läs mer om Skum här

Friluftsgudstjänst Brevik

20.08.26 Vi bjuder in till friluftsgudstjänst även i Brevik. När vädret tillåter så har vi friluftsgudstjänster på söndagar kl 11.00 i rosenträdgården vid Breviks kyrka.Vi firar gudstjänst tillsammans ute på innergården med psalmsång och bön. Välkomna! Läs mer om kommande söndagar under kalendarium


Öppna förskolan Brevik

20.08.20 Måndagen 7:e september startar Öppna förskolan i Brevik igen. Vi kommer självklart att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Följ oss på vår Facebooksida förhttps://www.facebook.com/oppnaforskolanbrevikskyrka där kommer vi att kontinuerligt att lägga upp info, så gå in och kika där för att hålla dig uppdaterad. Läs mer om öppna förskolan här https://lidingoforsamling.se/aktiviteter-verksamheter/for-barn/oppna-forskolan/


20.08.20 Vi förlänger Filuftsgudstjänster i äppelträdgården! Tack alla ni som medverkat till att göra våra söndagsförmiddagar i äppelträdgården till en sådan härlig sammankomst. Vi kommer att fortsätta att fira Söndagsgudstjänster ute minst till och med sista söndagen i september. Läs mer om dessa i vårt kalendendrium


20.08.03 Isatshjälpen är öppen!  Kontakta vårt diakonteam för att få hjälp med att hämta ut på apotek eller köpa hem en mindre kasse med mat på 08-410 847 60.


20.07.17 Insatshjälpen stängd vecka 31, 27-31 juli. Under vecka 31 kommer vi inte att ha möjlighet att hjälpa till med apoteksärenden. Behöver du hjälp så kontakta Lidingö stads kundcenter, tel 08-731 31 32.


20.06.15 Minst fram till och med midsommarhelgen fortsätter vi med våra inspelade gudstjänster och radiosändningar på Radio Lidingö och i sommar kommer vi även att kunna njuta av musik i sommarkväll som också spelas in både på webb och radio.


20.06.12 Välkommen på Friluftsgudstjänst! Söndagen efter midsommar kommer vi att bjuda in till ute-gudstjänster utanför Lidingö kyrka. Vad vi glädjer oss åt att kunna träffa er igen! Även om det är inom rådande begränsningar med ett maxantal på 50 personer. Läs mer här!


Ung konst-till förmån för Rädda Barnen. Lidingö församling, Lidingö stad och Rädda barnen är stolta över att för 30:e året i rad kunna presentera en utställning där nästan 600 av öns 9:e klassare ställer ut. i år tolkas temat ”mod” p.g.a. covid-19 kommer årets utställning ske digitalt. Inspireras förundras och köp konst till förmån för rädda barnen. Besök utställningen här!

20.05.06 Arbetet är nu igång med att besiktiga ytterligare 1000 gravvårdar (gravstenar) på Lidingö kyrkogård. Detta genomförs för att försäkra oss om att gravvårdarna är säkra så att ingen besökare eller personal kan komma till skada. Läs mer här


20.04.20  Vi erbjuder Bröllop, dop och begravning-utomhus. Nytt för i vår är att vi även erbjuder möjligheten att ha begravningsgudstjänst/ceremoni utomhus. Utomhus får det för tillfället samlas maximum 50 personer. Klicka här så berättar vi mer! Kontakta oss


20.04.08  Vi förlänger nu Lidingö kyrkas öppettider. Välkommen in för enskild andakt eller för att tända ett ljus.

Måndagar: stängt. Tisdag-fredag: 9:00-16:30. Lördag-Söndag: 11:00-15:00


20.04.02 Digitala gudstjänster. På inrådan av Stockholms stifts biskop kommer vi inte att kalla till fysisk gudstjänst nu. Istället kommer vi att fira gudstjänst tillsammans här på nätet. På vår webbplats, via facebook och youtube kommer vi att kunna fira gudstjänst tillsammans men var för sig.


20.03.31 Behöver du hjälp att handla mat? Vi hjälper dig gärna. Kontakta vårt Diakoniteam på 08-410 847 60


20.03.27 Obs! Vi följer rådande direktiv och begränsar därmed antalet personer i våra lokaler till max 50 stycken. Observera att dop, vigsel och begravning är gudstjänster och räknas därför som offentliga sammankomster. Det innebär att endast 50 personer får vara närvarande i kyrkan, inklusive präst, musiker, begravningsentreprenör etc. 


20.03.29  Att fira gudstjänst under pandemi – Restriktioner under pandemi och möjligheter att fira gudstjänst behöver inte stå motsats till varandra. Men vi kan inte göra som vi brukar. Denna söndag, 29/3 2020, den 5 i fastan, kommer klockorna att ringa till gudstjänst kl 11.00 som vanligt.  Kyrkklockorna denna söndag ringer inte in till fysisk samling först och främst. Klockorna denna dag är en kallelse till gudstjänst i hemmet eller bön i avskildhet. Den kristna traditionen bjuder på många exempel där människor sökt just avskildheten som plats för andlig växt. I denna tid skall vi inte vara nära varandra i fysisk mening – men vi har alla erbjudande om att vara nära Gud. 


20.03.25 Utökade öppettider i kyrkorummet: När det är oroligt i världen kan det kännas skönt att gå till kyrkan, sitta ned en stund, be en bön eller tända ett ljus. Lidingö kyrka utökar därför sina öppettider till vardagar 09.00-16.00.  För att du ska kunna besöka kyrkan på en tid som passar dig.

 

 

Kyrkan hemma hos dig

Behöver du hjälp med att hämta ut apoteksvaror?

Vi har också möjlighet att handla mindre matkassar, för ditt dagliga behov. Du som är 70+ eller i riskgrupp är varmt välkommen att ringa oss

Var möts vi?

Jourhavande präst

Person håller telefon med info om jourhavande präst - Magnus Aronson IKON