Lidingö församling

Just nu är det en väldigt speciell tid. En tid av oro och ovisshet. För att försöka hjälpa till att begränsa samhällsspridningen av coronaviruset Covid-19 så är församlingens alla verksamheter inställda tillsvidare. Undantaget just nu gäller söndagens gudstjänster, dop, vigslar och begravningar.

Känner du oro och är i behov av att prata med någon så kontakta någon av våra präster eller diakoner.

Lidingö kyrka kommer att vara öppen vardagar kl 9.00-16.30 för den som behöver en stilla stund.

På kvällar och nätter kan du kontakta jourhavande präst.
- Ring. Du kan ringa alla dagar i veckan kl 21.00-06.00. Ring 112 och be att få prata med jourhavande präst.
- Skriv ett digitalt brev. Du hittar instruktionerna här.
- Chatta. Chatten är öppen alla kvällar i veckan kl 20.00-24.00. Du hittar instruktionerna här.

Du kan också besöka bönewebben https://be.svenskakyrkan.se. Där kan du dela med dig av din bön eller tända ett virtuellt ljus direkt från din mobil eller dator. Du kan också ta del av andras böner.

Gud, du som är nådens och modets Gud, vi ber om din hjälp i den tid då sjukdomen sprider sig över vår värld och vårt land. Vi kommer till dig med rädsla, vilsenhet och bön om kraft, med vår oro för anhöriga och vänner som bor i utsatta områden. Särskilt ber vi för alla människor på flykt, som är i svåra situationer och med alltför litet skydd för kropp och hälsa. Vi ber för alla som arbetar i vården. I nödens tid, låt våra handlingar var en del av svaret på våra böner. – Bön av Martin Modéus, biskop i Linköpings stift

Vill du ha hjälp att handla mat? Vi hjälper dig gärna

Kontakta Malin Samzelius Malin Samzelius