Komminister 100% – barn och ungdom

KOMMINISTER
Inriktning barn och ungdomar
Tillsvidareanställning, 100 %

Vi söker Dig som tycker det är roligt och inspirerande att arbeta med barn och ungdomar.

Här finns möjlighet att möta barnkörer och deras föräldrar, utveckla ungdomsarbetet tillsammans med Team ungdom, samtala med ungdomar som vill bli ledare och möta öns niondeklasser i samband med den årliga konstutställningen. Verksamhet som riktar sig till barn och unga är ett prioriterat område i församlingen.

I Lidingö församling finns två kyrkor med ett arbetslag kopplat till varje kyrka. Som komminister kommer du att tillhöra S:ta Anna arbetslag där präster, diakoner, pedagoger och kyrkomusiker ingår. Vi ansvarar för att utveckla gudstjänstlivet i Lidingö kyrka och den verksamhet som bedrivs i och kring S:ta Annagården. Högmässa firas nästan varje söndag och en gång per månad möts barnfamiljerna i Gudstjänst för små och stora.

Vi är stolta och glada över att så många kyrkotillhöriga vill döpas, vigas, konfirmeras och begravas. De kyrkliga handlingarna är en stor och viktig del av vårt arbete – du behöver därför tycka att det är givande, betydelsefullt och roligt att arbeta med kyrkliga handlingar. Vi har många konfirmander i församlingen och alla präster är delaktiga i konfirmandarbetet. Den gudstjänstfirande församlingen i Lidingö kyrka såväl som i Breviks kyrka är intresserade av vad du som präst har att säga – du behöver därför vara en mycket god förkunnare.

Vi söker dig som
• Har god samarbetsförmåga både i relation till ideella och anställda medarbetare.
• Är utåtriktad och samverkar gärna med andra goda krafter på Lidingö
• Kan arbeta självständigt, driva ett arbete framåt och är lösningsorienterad
• Är ansvarsfull och strukturerad
• Har god social kompetens i möten vid de kyrkliga handlingarna
• Trivs med undervisning i olika åldrar och sammanhang
• Är en mycket god förkunnare

Mer information om tjänsten lämnas av arbetslagschef Maria Fredén (08-410 847 35), maria.freden@svenskakyrkan.se samt kyrkoherde Magnus Östling (08-410 847 19), magnus.ostling@svenskakyrkan.se.

Facklig företrädare: KyrkA Rebecca Söderblom (08-442 51 73) eller Vision Stockholms stift Andreas Salé (andreas.sale@svenskakyrkan.se)

Ansökan med CV, relevanta intyg och betyg samt referenser skickas till lidingo.församling@svenskakyrkan.se.
Rekrytering sker löpande fram till sista ansökningsdag 30 september.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och omdöme.

Välkommen med din ansökan!

Läs gärna vår församlingsinstruktion.
Mer om vår barnverksamhet.
Mer om vår ungdomsverksamhet.