Assistent till Lidingö kyrkogårdsförvaltning 100 %

Är du en kunnig administratör och nyfiken på ett serviceinriktat arbete inom Svenska kyrkan? Då kan vi erbjuda dig en tjänst med variation och möjlighet att vara en del i utvecklingen av vår arbetsplats i en rogivande miljö.

Om arbetsplatsen
Svenska kyrkan är på statens uppdrag huvudman för begravningsverksamheten i Lidingö församling. Kyrkogårdsförvaltningens uppdrag är att tillämpa begravningslagens föreskrifter. Lidingö kyrkogård ligger naturskönt beläget vid Lidingö kyrka. Vår arbetsgrupp består av 11 personer och vi ingår även i en större arbetsgemenskap i Lidingö församling.

Dina arbetsuppgifter
Som assistent kommer du bland annat att handlägga begravningsärenden och beställningar av gravskötsel samt registrering av ärenden i våra system. Du kommer sköta fakturering samt kontering. I tjänsten ingår även att ha kontakt med begravningsbyråer och anhöriga via telefon, mail och vid personliga besök.

Vi söker dig som:

• Är självgående, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga samt är initiativtagande och reflekterande. Du kan hantera stress, prioritera arbetet och ta egna initiativ.
  • Har en gymnasial utbildning i ekonomi/administration eller annan utbildning/erfarenhet vi bedömer som likvärdig.
  • Har mycket goda kunskaper och vana av att arbeta med administration och därför är strukturerad med ett gott ordningssinne
  • Kommunicerar pedagogiskt och enkelt. Mycket god svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.
  • Har B-körkort.

Det är meriterande med ett genuint intresse för växter, trädgårdsarbete eller liknande för att kunna hjälpa våra gravrättsinnehavare på rätt väg vid beställning av gravskötsel.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din yrkesroll och kommer därför lägga stor vikt vid dessa vid tillsättning av tjänsten. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse eller den 1 juli 2019. Provanställning på 6 månader kan tillämpas. Lön enligt kollektivavtal.

Mer information lämnas av:

Kyrkogårds- och fastighetschef Ulf Boström, epost ulf.bostrom@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och cv senast 2 april till epost lidingo.forsamling@svenskakyrkan.se, märk den med ” Assistent”.
Urval sker löpande så sök redan idag.