Varför firar vi Kristi himmelsfärd

En av kyrkans största högtid är påsken. Vi följer Jesus genom smärta och död till återuppståndelsen. Jesus tid efter återuppståndelsen var att att sprida evangeliet, visa sig för folket och för lärjungarna. 40 dagar efter återuppståndelsen lämnade Jesus jorden.

”Han tog dem med sig ut ur staden bort mot Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dom. Medan han välsignade dom lämnade han dem och fördes upp till himlen.” (Lukasevangeliet 24:50-51)

Innan han lämnade oss lovade han att alltid finnas närvarande hos oss rmänniskor och sände oss en hjälpare, den helige Anden som lever och verkar hos oss nu. Vi firar därför Kristi himmelsfärdsdag, 40 dagar efter påsken.

Hos oss på Lidingö församling firar vi Kristi Himmelsfärd tidigt på morgonen med en Gökotta kl 08.00. Den är ute i naturen, utanför Lidingö kyrka. Vi kommer att släcka det stora påskljuset, som tändes vid påsk i kyrkan (ljuset är en symbol för att Jesus kroppsligen fanns kvar på jorden 40 dagar efter återuppståndelsen). Vi kommer efter mässan ha en picknick, så glöm inte att ta med en egen picknickkorg.