Välkommen Helena, präst i Brevik

Vi är så glada över att kunna presentera vår nya präst Helena. Söndagen den 4:e oktober välkomnades hon som präst under gudstjänsten i Breviks kyrka. Det är även här i Brevik Helena kommer att tjänstgöra.

Vi har ställt några snabba frågor till henne:

1.) Berätta lite kort om dig själv: Jag bor på Södermalm med min man och våra två katter. På fritiden leder jag jympa på Friskis och en dansform som heter Groove. Jag älskar att va ute i naturen och vandra, åka skidor, båt eller cykla, så länge jag slipper sova i tält.

2.) Vad var det som gjorde att du sökte dig till Lidingö församling? Min vän och tidigare kollega Anna (som nu blivit kollega igen!) tipsade mig om att det fanns en tjänst hos er. Jag insåg att jag varit i Skärholmen i hela fem år och tänkte att det kanske var dags att prova något nytt. Det är jag mycket glad för nu!

3.) Vilket var ditt första intryck av Lidingö församling? Mitt första möte med Lidingö kyrka var för några år sedan, då min kompis dotter döptes där. Jag mindes kyrkan som vacker, och det var roligt att återse den! Nu när jag mött anställda och en del av församlingen är mitt första intryck att Lidingö är en välkomnande församling med mycket härligt som händer och många engagerade.

4.) Vad är du mest stolt över? Jag är mest stolt över de gånger som jag vågat göra nåt jag tyckt verkat vara svårt eller läskigt. Ibland har det känts som att jag knappt skulle klara det, men i efterhand har det alltid varit värt det!

5.) Vilken egenskap hos dig tror du kommer att komma mest till gagn i ditt arbete som präst i församlingen? Jag får ofta höra att jag är energisk och entusiastisk och jag har en känsla av att det kommer passa väl i Lidingö, eftersom jag förstått att det är mycket som händer här! Jag har också lätt att tycka om det jag gör – oavsett om det handlar om att fira en liturgiskt utsmyckad högmässa eller en mycket enkelt babygudstjänst – och det tror jag kommer till gagn eftersom ni firar många olika gudstjänster här.

6. ) Berätta något du tror att ingen vet om dig? Jag är en fena på att vårda sticklingar (min man kallar vårt hem för ”sticklingfarmen”). Sen är jag är näst intill omöjlig att besegra i Alfapet.

7.) Om du inte hade blivit präst vad hade du jobbat med då? Om jag inte hade blivit präst hade jag nog blivit psykolog eller psykoterapeut, eftersom jag tycker det är spännande att möta människor. På senare år har jag dock fått upp ögonen för alpackor, så ska jag hitta på nåt i framtiden får det nog bli alpackaskötare. Det går kanske att kombinera med prästjobb, vem vet?!​

Vill du komma i kontakt med Helena klicka här