Välkommen Gunnar Olofsgård

Vi är så glada över att kunna presentera vår nya präst Gunnar Olofsgård. Kanske har ni redan träffat honom då han tidigare har vikarierat hos oss. Söndagen den 4:e oktober välkomnade vi honom som präst under gudstjänsten i Breviks kyrka. Det är även här i Brevik han kommer att tjänstgöra. Gunnar kommer senast från en tjänst i Linköpings stift.

Vi har ställt några snabba frågor till honom:

1.) Berätta lite kort om dig själv: Jag är sextioett år gammal, bor i Alvik tillsammans med min fru Katarina. Jag prästvigdes 1989 och har arbetat i olika roller i kyrkan sen dess. Våra barn är utflugna sedan länge, blev nyligen ”bonusfarfar”, ja åren går. När jag inte arbetar spelar jag gärna tennis och njuter av somrarna i torpet på östgötaslätten.

2.) Vad var det som gjorde att du sökte dig till Lidingö församling? Jag sprang på min granne, er kyrkoherde Magnus, på strandpromenaden nära vårt hus. På grund av pandemin var jag förhindrad att göra resor till mitt dåvarande arbete på Linköpings stift och Magnus tyckte jag behövdes hos er. Jag har blivit mycket vänligt mottagen och beslöt mig för att stanna kvar när tillfälle gavs.

3.) Vilket var ditt första intryck av Lidingö församling? Mitt första intryck av församlingen är gammalt. Under studietiden hjälpte jag till med konfirmandläger och en del gudstjänster som praktikant och tjänstebiträde. Det var i slutet av 80-talet. Mycket tid har gått sedan dess men det var ändå lätt att känna igen sig när jag nu lite överraskande kom tillbaka.

4.) Vad är du mest stolt över? Jag är stolt över min familj, förstås. Glad över att tillhöra ett meningsbärande sammanhang som kyrkan. Tacksam över att ännu ha krafter och hälsa i behåll.

5.) Vilken egenskap hos dig tror du kommer att komma mest till gagn i ditt arbete som präst i församlingen? Jag tror mig äga ett lugn som brukar vara uppskattat, tycker om att predika och har lätt för att möta människor, unga och äldre, sökare och bedjare.

6. ) Berätta något du tror att ingen vet om dig? Som utlandspräst i Melbourne vann jag ”Södra hemisfärens största köttbullstävling”. Jag har en pokal hemma som minner mig om denna ”livsbragd”.

7.) Om du inte hade blivit präst vad hade du jobbat med då? Helst hade jag nog blivit något slags idrottsstjärna men talangen räckte inte. Jag skulle kunna tänka mig att jag hade kunnat arbete som lärare eller inom vården.

Vill du komma i kontakt med Gunnar klicka här