Säg ”Hej” till vår nya kyrkoherde

Magnus Östling, som tidigare varit präst i Lidingö församling sedan 2014, kommer från och med 1 december 2018 bli kyrkoherde i Lidingö församling.

magnus-kyrkoherde.-1024x569

Efter fyra år som präst i Lidingö församling så kommer Magnus Östling att bli församlingens nya kyrkoherde. Rekryteringen har varit omfattande där tre intervjugrupper (personal, arbetsledare och kyrkoråd) intervjuat sökande för tjänsten. Det har också gjorts intervjuer av domkapitlet och djupintervju med en rekryteringskonsult. Efter att ha tagit del av alla aspekter beslutade kyrkorådet igår (29 november, 2018) att utse Magnus Östling till församlingens kyrkoherde.
Beslutet var enhälligt.

Jag känner mig hedrad att bli vald till kyrkoherde. Det känns inspirerande att få leda verksamheten i Lidingö församling med många engagerade ideella och medarbetare. Jag vill verka för kyrkan och med goda mötesplatser där vi får möta Gud och varandra, säger Magnus Östling.

Att vara kyrkoherde innebär att man har en överblick över församlingen och är den som leder verksamheterna. Kyrkoherden fungerar som en arbetsledare för anställda och deltar i kyrkorådets sammanträden.

Breviks kyrka. Foto Tim Meier 2016.
Mottagningsgudstjänsten som leds av biskop Eva Brunne kommer att hållas i Breviks kyrka den 13 januari 2019 kl 11.00.