Musik i sommarkväll

Äntligen! Sommarkonserterna i Lidingö kyrka är tillbaka igen efter två somrar på webben. Boka in ­onsdagar, kl 19.00 med start den 6 juli. ­Förköp av biljetter på ­biljettmonster.se för 100 kr – gratis för alla under 18 år. Kvarvarande biljetter säljs vid kyrkan 30 minuter innan konserten.

Välkommen!

Ännu än dag
Martina Möllås, singer/songwriter och ­gospelkörledare sjunger egna och andras sånger. Med sig har hon gitarristen Daniel Hector.

Tankar och toner i sommarkvällen
Maria Hulthén Birkeland, riksspelman, violinist, ­sångerska och kompositör och ­Ulla-Carin ­Nyquist, dramaturg, känd från ­radioprogrammet ”Tankar för dagen”. Duon bjuder på kloka, reflek­terande och finurliga ­tankar i samspel med ­folkton, fiolspel och sång.

Musikaliska vykort
Rebecka Karlsson, ­barockviolin och Peter ­Lönnerberg, cembalo. Vi dyker ned i musik­gömmorna hos senbarockens främsta ­furstehov i Berlin och Dresden och finner tidens dolda musik­skatter. Det blir också någon musik­pärla från Stockholms slott.

PULS
Vokalgruppen AORA med Elin Oskarsson, ­sopran, Gabriel Sjöwall, tenor, Jonas Törnqvist, bas, Linnéa Seldinger, mezzosopran, Marcus Svärd, ­baryton/vocal percussion, Sofie Eiderfors, alt, bjuder på en varierad musikupplevelse. Pop, jazz och visa, allt inbäddat i egenskriven musik och i original­arrangemang skrivna för gruppen.

3 augusti
Näktergalen och Drottningen
Per Gross, blockflöjter och Johan ­Hansson Lindström, kistorgel. Vi får höra holländskt 1600-tal av Sweelinck och van Eyck, engelskt 16- och 1700-tal av bland annat Locke och Anonymus samt några minimalistiska verk.

10 augusti
HYMM och horn
Stråkkvartetten HYMM och hornisten Johan Ahlin bjuder på konsert med Mozarts vackra kvintett för horn och stråkar i Ess dur, Beethovens ­stråkkvartett i c moll och stråkkvartett av Haydn i Ess dur.