Fira advent i kyrkan

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Advent är perioden före jul, en tid som rymmer mycket av både tro och traditioner.

Under julen firar vi att Gud blev människa
En natt för 2 000 år sedan föddes Jesus i ett stall i Betlehem. Bibeln berättar att det var Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten.

Adventsstjärnorna påminner om Betlehemsstjärnan
Adventsstjärnorna som lyser i många fönster påminner om stjärnan som lyste ovanför stallet i Betlehem där Jesus föddes. Det berättas nämligen, att när han föddes tändes en stjärna på himlen.

Tända ljus lyste upp den mörka vägen
De adventsljusstakar vi har i våra fönster har inte någon koppling till bibeln. De kommer i stället av en gammal tradition, då folk tände ljus i fönstren på juldagens morgon. Det gjorde man för att lysa upp vägen för dem som gick eller åkte till julottan, den gudstjänst som börjar tidigt, innan solen har gått upp.

Text: Svenska kyrkan

Första söndagen i advent 1 december

Gudstjänst med kör & trumpet
Kl 11.00 Breviks kyrka
Söndagsskola och kyrkkaffe.
Ämne: Ett nådens år.
Magnus Östling, präst.
Li Ringquist Östman & Stefan Själander, kyrkomusiker.
Lidingö Kyrkokör och Lidingö Cappella medverkar.
Gyönjyi Csomos, trumpet.

Adventsgudstjänster
Kl 11.00 och 13.00 Lidingö kyrka
Emmeli Karlsson Lundmark och Anna Höglund, präst.
Lidingö Motettkör.
Mats-Olov Svantesson & Kina Sellergren, trumpet.
Åke Lännerholm, trombon.
Annika Hudak & Maria Fredén, kyrkomusiker.

Barnensadventsgudstjänst
Kl 16.00 Lidingö kyrka
Elisabeth Sjölander, präst.
Roberta Sciacco, kyrkomusiker.
Crescendo och Grandioso medverkar.
Martin Thorell, trumpet.