En pingsthälsning

Pingsten är den heliga andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga anden är Guds osynliga närvaro. Här kommer en pingsthälsning från Lidingö församlings kyrkoherde Magnus Östling.

Här kommer en musikalisk pingsthälsning från Lidingö Motettkör.

”PINGST”

Text: Oscar Levertin (1862-1906)
Musik: Oskar Lindberg (1887-1955)
LIDINGÖ MOTETTKÖR
Annika Hudak, dirigent
Thomas Strand, redigering

Vad gör man som kör när man inte kan ses och öva tillsammans?

Jo, man får öva på sin kammare med hjälp av digitala övningsfiler. I en kör har man i vanliga fall tryggheten i att ha hjälp av varandra och att få sjunga i ett hav av andra röster. Hemma hör man bara sig själv och det kan vara en utmaning att försöka hitta samma härliga känsla som när man sjunger tillsammans. Fördelen kan dock vara att man har möjlighet att öva i sitt eget tempo och lyssna på filerna så många gånger man vill.

Vad gör man som kör i coronatider när man inte kan ha konsert?

I Lidingö Motettkör har vi roat oss med att testa vad som händer om var och en spelar in sin egen stämma hemma och man sedan sammanställer detta till en kör i digital form. Det har varit utmanande, lärorikt och spännande. Och annorlunda. Här är resultatet, som en pingsthälsning från oss alla i Lidingö Motettkör i den fysiska distanseringens tid till er alla därute i Lidingö Församling!

Var rädda om er!

 


Här kan du ta del av pingstdagens andakt från Lidingö kyrka.