En kyrkogård i full blom

I början av juni är det bråda tider på kyrkogården, då tar vi emot ca 9500 växter som ska planteras på de gravar som beställt sommarblommor.

Vi förespråkar användning av perenner, växter som kommer tillbaka år efter år, i en del i att minska klimatavtrycket.

Men säsongsväxter som odlats upp i växthus har fördelar. Dels blommar de kontinuerligt under perioden juni till slutet av september med mycket färg och variation. De är även till stor nytta för våra pollinatörer. Varför inte skapa en gravrabatt med en stomme av perenner och ett fåtal säsongsväxter? Kanske din anhörige hade en favoritblomma? Då kan du på detta sätt skapa ett fint minne.

Under sommaren får vi utöver våra säsongsanställda, som arbetar april till november, även in skolungdomar från 16 år och uppåt. Ungdomarna arbetar hos oss i ca 4 veckor och får på så sätt en första inblick i arbetslivet. Utan vår fantastiska personal som jobbar med oss varje år skulle vi inte kunna hålla vår kyrkogård i det vackra skick den är värd.

Om du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med att skapa en plantering? Kontakta Lidingö kyrkogårdsexpedition på 08-410 847 10