Arne brinner för SKUT

Församlingen har flera volontärer och församlingsbor som gillar att engagera sig på olika sätt inom Svenska kyrkan.

Vi tycker att det är väldigt roligt att så många brinner för Svenska kyrkans arbete och vill vara missionärer. I slutet på maj uppmärksammade Svenska kyrkan Arne. I snart 20 års tid har kyrkorådet i Lidingö församling med glädje gett sitt förtroende till Arne som SKUT-ombudsman.

Be bild- hemsida

Arne har många historier och berättelser genom sitt engagemang från SKUT, bland annat om den unga kvinnan som kom till en församling i Svenska kyrkan i utlandet och sa:

– Min mormor begravs imorgon i Dalarna, får jag sitta här under tiden begravningen pågår i min hemmakyrka?

En annan flicka råkade träffa på sin konfirmandpräst på gatan och berättade att hon skulle åka som au-pair till London. Prästen tipsade henne då om Svenska kyrkan i London, men flickan var inte så värst intresserad.

Men ett år senare sökte hon upp prästen och tackade. Hon hade haft anledning att söka upp kyrkan där hon fick värdefull hjälp i en krissituation.

Bild på Arne i Breviks kyrka

I artikeln berättar Arne att det var efter en samling om utlandskyrkan som han berättade för en präst om att han brann för utlandskyrkan eftersom han haft sån stor nytta och glädje av den.  Han blev då rekommenderad att bli SKUT-ombudsman. Läs mer om Arne och hans engagemang här.