Allhelgonahelgen på Lidingö

Närbild på hand som tänder ljus. Foto Shutterstock.

Välkommen till en öppen kyrka och en stämningsfull kyrkogård. Tänd ett ljus, sitt en stund eller lyssna till vacker musik. Svenska kyrkan önskar dig en välsignad allhelgonahelg.

Ibland har man inte möjlighet att ta sig till en kyrka för att tända ett ljus. Du kan tända ett ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

Alla helgons dag – lördag 3 november

Öppen kyrka hela dagen

Kl 09.00-21.00 Lidingö kyrka
Kyrkogårdsexpeditionen är öppen kl 12.00-16.00.

Ljusförsäljning

Kl 10.00-18.00 Lidingö kyrka
Ljus finns att köpa vid kyrkan

Musikhögmässa

Kl 11.00 Lidingö kyrka
I gudstjänsten framförs Mozarts Missa Brevis i d-moll av vokalensemble och stråkkvartett.
Maria Fredén, sopran; Helena Moore Lidén, alt; Love Bergman, tenor; Lars Fredén, bas.
Stråkkvartett: Jannika Gustafsson & Peter Lundström, violin; Tamara Beliaeva Bohlin, cello; Peter Bergström, kontrabas.
Magnus Östling, präst.
Bengt-Erik Fröberg, organist.

Besök kaffestugan i Kyrkallén

Kl 11.00-17.00 Kyrkallén
Fika finns till försäljning i Kyrkallén vid kyrkogården.

Värm dig med en kopp buljong

Kl 12.00-18.00 Viken
Buljongservering i ceremonilokalen Viken vid Lidingö kyrka.

Meditativ orgelmusik

Kl 15.00-18.45 Lidingö kyrka
Meditativ orgelmusik i 45 min, med start varje heltimme.

Söndag 4 november

Högmässa

Kl 11.00 Lidingö kyrka
Koralkören medverkar. Leif Lindström, präst; Maria Fredén, organist.

Konsert: Mozarts c-moll mässa

Kl 16.00 Breviks kyrka
En storslagen och pampig mässa med dramatiska körsatser och gudomligt vackra solopartier. Benjamin Åberg, Lidingö Motettkör och musiker ur Radiosymfonikerna bjuder på musik av Mozart i sitt esse. Det här blir Benjamins sista konsert som musiker i Lidingö församling.
Medverkande: Lidingö Motettkör; musiker ur Radiosymfonikerna; Ida Zackrisson, sopran; Tove Dahlberg, sopran; Thomas Köll, tenor; Gunnar Birgersson, baryton; Benjamin Åberg, dirigent.
Entré 100 kr. Köp biljett på biljettmonster.se. Kvarvarande biljetter säljs vid kyrkan innan konserten. Barn och ungdom går gratis.