Boka borgerlig begravning

För en person som valt att inte vara medlem i Svenska kyrkan hålls det ingen begravningsgudstjänst. Det handlar om att respektera den avlidnes önskan.

Begravning. Närbild på en äldre persons händer på en ljus kista. Foto Alex & Martin IKON.

Det är vanligt att den avlidne under sin livstid själv önskat en borgerlig begravning och visat det genom att inte tillhöra vare sig Svenska kyrkan eller något annat samfund. Det förekommer också motsatt att den som lämnat Svenska kyrkan haft en kristen livsåskådning och därför önskat en kyrklig begravningsgudstjänst. Det är möjligt att välja att ha en borgerlig begravning även om en person tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund. En borgerlig begravningsceremoni kan utformas helt fritt och följer inte någon speciell ordning. Även fast det inte är en religiös ceremoni kan en borgerlig begravning innehålla religiösa inslag.

Borgerlig begravningsförrättare

Lidingö stad har flera borgerliga begravningsförrättare. Ni kan komma i kontakt med dem via Lidingö kyrkogårdsförvaltning eller en begravningsbyrå.

Läs mer

Önskar ni boka en borgerlig begravning?

Ring så hjälper vi dig. Måndag-fredag kl 09:00-12:00 & 13:00-15:00.

Viken ceremonilokalen

Lidingö församling erbjuder en lokal för borgerlig begravning. Viken ceremonilokal ligger nära Lidingö kyrka med en vacker vy över kyrkviken.

Viken ceremonilokal på Lidingö kyrkogård. Foto Tim Meier 2016.

Låna det vackra bårtäcket

Ett bårtäcke är en vacker utsmyckning av kistan. Det är ett specialvävt tyg som omsluter kistan under begravningsakten. Du kan låna det utan kostnad.