Söndagsskola på nätet

Nu när ni inte kan komma till söndagsskolan i kyrkan så kommer vi med söndagsskolan hem till er! Tillsammans med Hanna och Axel lär vi oss mer om Jesus och varför vi till exempel firar påsk. Varje vecka blir det ett pyssel eller annat kul.

Vill du visa oss ditt pyssel? Vi vill gärna se vad du har gjort! Maila en bild till Hanna på hanna.lennartsson@svenskakyrkan.se

Nu är det dags för terminens sista söndagsskola.

I helgen är det Pingst. Pingsten är den heliga andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga anden är Guds osynliga närvaro.

Hanna läser berättelsen ”Hjälparen kommer”. Sedan visar Hanna och Axel hur man kan göra en hand- och fotduva.

Till pysslet behöver du:
– Vitt papper och färgat papper
– Sax och kanske en vuxen som kan hjälpa dig att klippa
– Lim
– Penna

I veckan var det Kristi himmelsfärds dag. Men vad innebär egentligen det? Och vad är himlen? Sen så visar Hanna och Axel har man viker glidflygplan.

Till pysslet behöver du:
– Papper