Palveleva puhelin lisää päivystysaikoja

Koronapandemian aikana yhteydenotot Ruotsin kirkon suomen kielellä toimivaan Palvelevaan puhelimeen ovat lisääntyneet.

Päivystystä lisätään sen vuoksi tulevien pyhäpäivien ajaksi. Joulunpyhinä 24.-26.12, 31.12 ja 1.1, Palveleva puhelin, 020-26 25 00, on avoinna klo 12-15 ja 21-24.

– Monet viettävät juhlapyhänsä yksin ja eristyksissä. Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden keskustella oman elämän asioista jo päiväsaikaan, päivystyksen valtakunnallinen koordinaattori Eeva-Liisa Kettunen sanoo.

Nimettömyys

Palvelevan puhelimen päivystystä on vahvistettu ja puhelimessa on aina kaksi päivystäjää. Palvelevaan puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja keskustelu on luottamuksellinen. Puhelut välittää TeleQ-palvelu eikä soittajannumero ei näy päivystäjän puhelimessa.

Päivystäjä on saanut koulutuksen tehtäväänsä ja hänellä on vaitiolovelvollisuus.

Rukousnetti

Myös kirkon Jourhavande präst -palvelun päivystysaikoja on lisätty.
Ruotsin kirkko seuraa viranomaisten koronapandemiatilanteeseen antamia suosituksia. Seurakunnissa sovelletaan Kansanterveysviraston antamia ohjeita.
Rukousnettissä, osoitteessa svenskakyrkan.se/be, voi kirjoittaa rukouksen omin sanoin ja omalla kielellä. Verkossa voi myös sytyttää virtuaalisen kynttilän.

Lidingön Seurakunda

Hei! Tiesitkö että seurakunnassamme on pappi jonka kanssa voit puhua suomeksi? Ota yhteyttä! Tuija Hammare 0766-201709