Retreat ger dig andlig ro

När du stiger in i Breviks kyrka hittar du andrum. Under våra endagsretreater kan du fly vardagsstressen. Och få tid att möta ditt inre.

Breviks kyrka i motljus. Foto Tim Meier 2016.

Vår och sommar 2024

Retreat i rörelse – Yoga & Groove
Lördag 10 februari i Breviks kyrka

Retreat i fastetid
Lördag 9 mars i Breviks kyrka

Retreat i rörelse
Onsdag 3 juli i Breviks kyrka
Läs mer och anmäl dig…


Ge dig själv ett skönt avbrott i vardagen

På våra retreater blir Breviks kyrka din reträttplats från allt störande brus. Här försvinner krav, stress och buller. Istället kan meditation och massage hjälpa dig att slappna av. Och det finns möjlighet till enskilt samtal med präst eller diakon.

Vi brukar vara en grupp på omkring femton personer som delar frukost, lunch och eftermiddagskaffe tillsammans. Men du slipper den sociala pressen som vi annars kan känna vid gruppaktiviteter. Efter frukosten går vi in i tystnad då vi inte pratar med varandra.

Att vara nära utan att prata är en speciell upplevelse. I tystnaden får vi utrymme att möta oss själva på djupet, och om vi så vill, Gud. Under denna stund kan du vila i kyrksalen med det vackra ljuset eller promenera i den naturnära omgivningen.

Du kan läsa, promenera eller ägna dig åt något som gör dig lugn. Det finns även möjlighet att lyssna på klassisk musik eller tända ljus i kyrkan. Längs vägen får vi några ord av den präst eller diakon som leder dagen. Vi avslutar dagen med mässa.

Boka tid för massage

30 minuters massage brukar erbjudas under dagen, för en extra kostnad på 300 kr. Ange om du vill ha massage när du anmäler dig.

En bra prova-på-möjlighet

Du behöver inte ha varit på retreat tidigare för att delta. Vana såväl som ovana deltagare är välkomna. Endagsretreater kan fungera som introduktion till längre retreater.