Retreat ger dig andlig ro

När du stiger in i Breviks kyrka hittar du andrum. Under denna endagsretreat kan du fly vardagsstressen. Och få tid att möta ditt inre.

Breviks kyrka i motljus. Foto Tim Meier 2016.

Ge dig själv ett skönt avbrott i vardagen

Denna dag blir Breviks kyrka din reträttplats från allt störande brus. Här försvinner krav, stress och buller. Istället kan meditation och massage hjälpa dig att slappna av. Och det finns möjlighet till enskilt samtal med präst eller diakon.

Vi blir en grupp på omkring femton till tjugo personer som delar frukost, lunch och eftermiddagskaffe tillsammans. Men du slipper den sociala pressen som vi annars kan känna vid gruppaktiviteter. Efter frukosten går vi in i tystnad då vi inte pratar med varandra.

Att vara nära utan att prata är en speciell upplevelse. I tystnaden får vi utrymme att möta oss själva på djupet, och om vi så vill, Gud. Under denna stund kan du vila i kyrksalen med det vackra ljuset eller promenera i den naturnära omgivningen.

Du kan läsa, promenera eller ägna dig åt något som gör dig lugn. Det finns även möjlighet att lyssna på klassisk musik eller tända ljus i kyrkan. Längs vägen får vi några ord av den präst eller diakon som leder dagen. Vi avslutar dagen med mässa.

En bra prova-på-möjlighet

Du behöver inte ha varit på retreat tidigare för att delta. Vana såväl som ovana deltagare är välkomna. Denna endagsretreat kan fungera som introduktion till längre retreater.

Allt du behöver veta för att delta

  • Retreaterna äger rum varje vår och höst, oftast på en lördag.
  • I kostnaden för varje retreat ingår måltid och eftermiddagskaffe.
  • Kostnad för den valfria massagen med fysioterapeut tillkommer. Antalet platser för massage är begränsat.
  • Antal platser för enskilda samtal är begränsat.
  • Du anmäler dig till Anneli Larsson via telefon 08-410 847 21.