Sommarkonsert med STOCKHOLM WIND QUARTET

Klassiskt & folkmusikinspirerat. I denna konsert får vi lyssna till klassiska briljanta tongångar, svenska folkmusikinspirerade toner och kryddig tango. I programmet finns både virtuositet och precision i ensemblespel med intryck från Sverige, Europa och andra delar av världen. Stockholm Wind Quartet består av etablerade musiker ur Stockholms musikliv.

Eller se konserten på youtube här från den 29 juli kl 19.00.

STOCKHOLM WIND QUARTET:
Madeleine Johansson, flöjt
Martin von Bahr, oboe
Johan Söderlund, klarinett
Peter Gullqvist, fagott


Det är kostnadsfritt att ta del av våra webbkonserter men ge gärna ett bidrag till vår diakonala verksamhet. Swisha din gåva till 123 281 70 05 eller bankgiro 5586-6461. Tack för din gåva!


PROGRAM
J. Ibert – Deux Mouvments
C. Debussy – Arabesque no 1 & 2
A. Emilsson – Tre låtar från Nås
A. Piazzolla – Fuga y misterio
E. Bozza – Trois Pieces pour une musique de nuit
J. Françaix – Quatour


Stockholm Wind Quartet består av etablerade musiker ur Stockholms musikliv. Medlemmarna har musicerat tillsammans i många år och under år 2016 växte samarbetet i kvartetten fram, bland annat genom deras intresse för instrumentkombinationens unika klangfärger och möjligheter till ett rikt tonspråk. Våren 2019 gjorde Stockholm Wind Quartet två turnéer. Den ena till Kilafors, Söderhamn, Sandviken och Hudiksvall. Den andra till Båstad, Halmstad, Falkenberg och Uppsala. Ensemblen har även gjort konserter i Stockholm, Nyköping, Varberg och Trollhättan. Stockholm Wind Quartet letar ständigt efter ny repertoar, nya inspirationskällor och möjligheter att utveckla ensemblen. Stockholm Wind Quartet samarbetar med kompositören Maria Lithell Flyg och i början av år 2021 kommer ett nykomponerat stycke specialskrivet för Stockholm Wind Quartet att uruppföras. Denna konsert bjuder de på ett varierat program med bland annat klassiska briljanta tongångar, svenska folkmusikinspirerade toner och kryddig tango. I programmet finns både virtuositet, precision i ensemblespel och impressioner från Sverige, Europa och andra delar av världen.


Det är kostnadsfritt att ta del av våra webbkonserter men ge gärna ett bidrag till vår diakonala verksamhet. Swisha din gåva till 123 281 70 05 eller bankgiro 5586-6461. Tack för din gåva!