Sommarkonsert med BERGQVISTKVARTETTEN

Tysk-svenske Berens möter 250-årsjubilaren Beethoven. I denna konsert får vi höra Beethovens fantastiska stråkkvartett nr. 11, som fortsätter att drabba oss med sin genialitet. Vi får även stifta bekantskap med Herman Berens, idag relativt okänd, men efter sin flytt från Hamburg i unga år i mitten av 1800-talet kom han att bli en av Sveriges mest betydelsefulla tonsättare.

Eller se konserten på youtube från den 15 juli kl 19.00.

BERGQVISTKVARTETTEN:
Christian Bergqvist, violin 1
Roland Kress, violin 2
Jakob Ruthberg, viola
Natalia Goldman, cello

Herman Berens d.ä. (1826-1880)
Grosses Quartett No. 1 op 78 in E:

1. Moderato – Allegro
2. Romanze – Andante larghetto
3. Scherzo – Allegro
4. Finale – Allegro con moto

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Stråkkvartett nr 11 op 95 f-moll:

1. Allegro con brio
2. Allegretto ma non troppo
3. Allegro assai vivace ma serioso
4. Larghetto espressivo

Bergqvistkvartetten har spelat tillsammans sedan 2010. Kvartetten består av Christian Bergqvist och Roland Kress violin (Sveriges radios symfoniorkester) Jakob Ruthberg viola (Kungliga Hovkapellet) samt Natalia Goldmann violoncell (Solocellist vid Jönköpings sinfonietta)

Kvartetten spelar både i Sverige och utomlands. Kvartetten har bland annat regelbundet framträtt på långfredagen i Lidingö kyrka.

Det är kostnadsfritt att ta del av våra webbkonserter men ge gärna ett bidrag till vår diakonala verksamhet. Swisha din gåva till 123 281 70 05 eller bankgiro 5586-6461. Tack för din gåva!