Här hittar du våra inspelade konserter

Manifestation för medmänsklighet

Under hösten skulle vi ha framfört Förklädd Gud. I samband med det tänkte vi även berätta om några av diakonins verksamheter där vi verkar för medmänsklighet och gemenskap. Nu blev det inte som planerat. Men det blev något annat så länge. Hör Maria berätta om projektet och lyssna till Lidingö Kyrkokör under ledning av Stefan Själander.

Vill du veta hur du kan stödja den diagonala verksamheten på Lidingö? Kontakta diakonen Malin Samzelius, tel: 08-410 847 63 eller maila malin.samzelius@svenskakyrkan.se

Ta del av en orgelkonsert med allhelgonatema. Konserten spelades in i Lidingö kyrka den 8 november 2020. Organist är Stefan Själander.

Lidingö församlings orgelelever ger i en webbkonsert prov på sin repertoar från det senaste året.

Konstformer blandas. Unga konstnärer inspireras av orgelmusik och tavlor skapas.

Musik:
No. 1. Prélude, ur Suite Op. 5 av Maurice Duruflé
No. 2. Sicilienne , ur Suite Op. 5 av Maurice Duruflé
Choral nr. 3 i a-moll av César Franck
2ème Fantaisie av Jehan Alain
2. Andante sostenuto ur Orgelsymfoni nr. 9, av Charles-Marie Widor
Sortie i Ess-dur, av L.J.A. Lefébure-Wély (1817-1869)

Under våren kunde församlingens körer inte samlas för övningar och konserter som vanligt.
Lidingö Motettkör filmade då denna pingsthälsning: Pingst av Oskar Lindberg.

Sommarmusik

Årets sommarkonserter blir på webben istället för i kyrkan. Fyra onsdagar i rad kl 19.00 fylls webben med sommarmusik. Efterföljande fredag sänds konserterna kl 11.00 på Radio Lidingö 97, 8.

Du stödjer Lidingös musikliv

Som medlem i kyrkan möjliggör du ett rikt musikliv på Lidingö, med körer och konserter.

Orkester. Foto Magnus Aronson IKON.

Vill du börja prenumerera och få ett mejl med information om konserter, fyll i din e-post nedan.

Fält markerade med en * är obligatoriska

Har du frågor om konserterna?