Här hittar du våra inspelade konserter

Orgelmusik med påsktema

Söndag 11 april kl 15.00
Organisten Nils Larsson gästar Lidingö kyrka och bjuder på en orgelkonsert med påsktema.
Program:
Georg Muffat (1653-1704): Toccata septima
Dieterich Buxtehude (1637-1707): Praeludium in D
Simon Preston (1938): Alleluyas
Improvisation: Tre påskkoraler:
Fuga 153 Livet vann
Scherzando 154 Dina händer
A la Marchia cf vh 151 Denna dag
Jeanne Demessieux (1921-1968): Répons pour les Temps du Pâcques
Nicholas Jacques Lemmens (1823-1881): Fanfare
J S Bach (1685-1750):
Tre versetter: Christ ist erstanden
Theodore Dubois (1837-1924): Toccata

Kammarmusik i Brevik – Pianomusik av Chopin och Scumann

Preludier av Frédéric Chopin och Robert Scumanns Kinderszenen, står på programmet när pianisterna Nils Hansson och Gustav Schantz musicerar i vår första konsert i serien ”Kammarmusik i Brevik”.
Vi kommer även att bjudas på konstverk av Nils, under konsertens gång.
Gustav och Nils studerar på Sibeliusakademin.

Orgelkonsert med Roberta Sciacco från Lidingö kyrka

Orgelkonsert med Stefan Själander från Lidingö kyrka

Manifestation för medmänsklighet

Under hösten skulle vi ha framfört Förklädd Gud. I samband med det tänkte vi även berätta om några av diakonins verksamheter där vi verkar för medmänsklighet och gemenskap. Nu blev det inte som planerat. Men det blev något annat så länge. Hör Maria berätta om projektet och lyssna till Lidingö Kyrkokör under ledning av Stefan Själander.

Vill du veta hur du kan stödja den diagonala verksamheten på Lidingö? Kontakta diakonen Malin Samzelius, tel: 08-410 847 63 eller maila malin.samzelius@svenskakyrkan.se

Ta del av en orgelkonsert med allhelgonatema. Konserten spelades in i Lidingö kyrka den 8 november 2020. Organist är Stefan Själander.

Lidingö församlings orgelelever ger i en webbkonsert prov på sin repertoar från det senaste året.

Konstformer blandas. Unga konstnärer inspireras av orgelmusik och tavlor skapas.

Musik:
No. 1. Prélude, ur Suite Op. 5 av Maurice Duruflé
No. 2. Sicilienne , ur Suite Op. 5 av Maurice Duruflé
Choral nr. 3 i a-moll av César Franck
2ème Fantaisie av Jehan Alain
2. Andante sostenuto ur Orgelsymfoni nr. 9, av Charles-Marie Widor
Sortie i Ess-dur, av L.J.A. Lefébure-Wély (1817-1869)

Under våren kunde församlingens körer inte samlas för övningar och konserter som vanligt.
Lidingö Motettkör filmade då denna pingsthälsning: Pingst av Oskar Lindberg.

Sommarmusik

Årets sommarkonserter blir på webben istället för i kyrkan. Fyra onsdagar i rad kl 19.00 fylls webben med sommarmusik. Efterföljande fredag sänds konserterna kl 11.00 på Radio Lidingö 97, 8.

Du stödjer Lidingös musikliv

Som medlem i kyrkan möjliggör du ett rikt musikliv på Lidingö, med körer och konserter.

Orkester. Foto Magnus Aronson IKON.

Vill du börja prenumerera och få ett mejl med information om konserter, fyll i din e-post nedan.

Fält markerade med en * är obligatoriska

Har du frågor om konserterna?