Sticka i en skön gemenskap

Stickcafé med eftertanke är en stund då vi kan varva ner mitt i veckan. Här kan du sticka, virka eller brodera tillsammans med andra. Och mellan maskorna finns tid för inspiration, eftertanke eller skön tystnad.

Händer som stickar. Foto Shutterstock.

Unna dig en stund av fritt skapande

Ta med dina stickor, garn, nålar eller andra projekt. På Stickcafé med eftertanke får vi arbeta med händerna och lära handarbetets hemligheter av varandra. Detta är en avkopplande stund som ger ro. De klingande stickorna och repetitiva rörelserna blir vår gemensamma meditation.

Ibland kan det kännas som att det går att sticka sig igenom stress eller andra jobbigheter i livet. Den lilla pausen kan ge en välbehövlig distans till vardagslivet.

Stickcafé med eftertanke är en mysig gemenskap. Vi lyssnar på klassisk musik och dricker te. Vi får dela tankar om vi vill, och ge varandra råd och tips, i våra kreativa projekt eller vardagsliv. En del av kvällen befinner vi oss i tystnad. Då vilar vi i oss i nuet. Vi fortsätter arbeta med våra projekt om vi vill, men utan att prata. Tystnaden pågår i tjugo minuter och kan vara ett tillfälle för ytterligare vila för själen.