Lidingö Cappella

Välkommen till en damkör med ambitioner

Vi sjunger i gudstjänster och ger konserter

Lidingö Cappella startades 2019 och är en damkör i Lidingö församling. Vi repeterar på torsdagar 19.00-21.30 i Breviks kyrka som är vår hemkyrka, där vi sjunger i gudstjänster och har konserter. Ibland kan man också höra kören i Lidingö kyrka. Samarbeten med församlingens andra körer förekommer. Repertoaren är bred, från klassisk barock till nyskriven musik i folkton, och ambitionsnivån är hög.

Under 2024 framför kören bland annat John Stainers ”The Crucifixion”, ett oratorium för två solister, kör och orgel, i Lidingö kyrka. Det är ett välkänt verk i Storbritannien och ofta framfört där i passionstiden. I december 2023 framfördes ”I Lucias ljus” i Lidingö kyrka. Musiken är skriven av Maria Hulthén Birkeland och texten av Ulla-Carin Nyquist. Verket är skrivet för kören och uruppfördes i Breviks kyrka 2022.

Vill du vara med?

Vill du vara med i kören och har körerfarenhet? Kontakta då körens ledare, Li Ringquist Östman, för provsjungning.

Intresserad?

Tveka inte att höra av dig!