Upplev unga människors världsbild

UNG KONST är en unik möjlighet att uppleva unga människors kreativa uttryck och perspektiv på livet. Lidingös elever i årskurs 9 ställer ut konstverk utifrån ett existentiellt tema. Välkommen att utforska en spännande utställning.

Besökare på Ung konst-utställningen 2015. Foto Evelina Carborn 2015.
UNG KONST äger rum varje år på S:ta Annagården.

Olika sätt att betrakta vår värld

UNG KONST är utställningen där Lidingös elever i årskurs 9 får uttrycka sitt perspektiv på livet. Med utgångspunkt i existentiella frågeställningar växer spännande idéer fram. Exempel på teman är Den fria viljan och Vår framtid.

Antal medverkande elever i UNG KONST är uppemot sexhundra varje år. Här ryms många tankar och perspektiv.

Konsten hjälper barn som är på flykt

UNG KONST har ett viktigt ärende på mer än ett sätt. Alla konstverk är nämligen till salu. Försäljningens överskott går till Rädda Barnens insamling Barn på flykt. Genom att köpa ett verk gör du en insats för barns framtid. Läs mer om insamlingen Barn på flykt »

Ett samarbete som sträcker sig långt

UNG KONST arrangeras av Svenska kyrkan på Lidingö, Rädda barnen på Lidingö och Lidingö stad. Sedan 1990-talet fyller Lidingös niondeklassare församlingssalarna på S:ta Annagården.

Allt du behöver veta om UNG KONST