Här träffas föräldrar och barn

Kyrkans öppna förskola på Lidingö är en härlig drop-in-mötesplats. Här kan barnen leka. Du som förälder kan träffa andra. Flera dagar i veckan är kyrkan öppen för sång, pyssel och samtal. Alla barn, 0-3 år, är välkomna.

öppna-förskolan-torsdag-foto-manne-hermansson-2018

Låt barnen upptäcka glädjen i musiken

Fyra dagar i veckan, från måndag till torsdag, kan du och ditt barn delta i öppna förskolan i Breviks kyrka. Här arrangeras aktiviteter varje dag. En kyrkomusiker leder till exempel en musikstund med sång och rytmik.

Imse vimse spindel är en given favorit på repertoaren. Sångens rörelser innebär ett roligt tillfälle för barnen att öva motorik.

Musiken fungerar som ett lekfullt lärande. Alla sånger har pedagogiska inslag. Ett annat exempel är bondgårdssången. Hur låter en gris? Nöff-nöff!

Här finns något för både föräldrar och barn

Öppna förskolan är en tidigt möjlighet för ditt barn att umgås med andra i grupp. Detta kan vara ett steg mot inskolning till förskola. Samtidigt är det ett tillfälle för dig som förälder att träffa fler föräldrar, ta en kaffe, prata och hjälpa varandra.

En gång i ­månaden finns också möjlighet att fira knattegudstjänst i kyrksalen. Här kan barnen känna att kyrkan är deras och upptäcka gudstjänstrummet på ett avslappnat sätt.

öppna-förskolan-onsdag-foto-manne-hermansson-2018

Allt du behöver veta för att delta

Öppna förskolan öppnar igen den 31 augusti. För att minska risken för smittspridning av Covid 19 så vill vi att ni som besöker öppna förskolan förhåller er till dessa riktlinjer:

• Barn, 0-3 år, är välkomna tillsammans med en anhörig.
  • Max 10 stycken barn och en förälder per barn får komma samtidigt.
  • Vi önskar att du som vuxen besökare hos oss är vaccinerad mot covid 19.
  • Alla måste vara symtomfria och hålla distans.
  • Ring gärna Margareta innan för att höra om det finns plats, tel 08-410 847 51.
  • En person i köket åt gången.
  • Antalet sittplatser till de stora borden är 2 vuxna plus barn.
  • Sprid ut er i lokalen för att minska smittspridningen.
  • Hålla avstånd till varandra för att undvika smittspridning.
  • Vid sångstunden håller vi avstånd till varandra för att minska smittspridningen.
  • Respektera att hålla avstånd i hallen vid ankomst och hemgång.
  • God hand hygien för både vuxna och barn.
  • Alcogel finns tillgänglig till de vuxna.
  • Vi träffas i Breviks kyrka.
  • Öppna förskolan­ leds av förskolläraren Margareta Zetterberg Wallin.

Öppettider – under vår och höst

• Måndagar kl 09.30-15.00 – Sångsamling kl 10.30
  • Tisdagar kl 09.30-15.00 – Sång & rytmik kl 10.30 Med undantag en gång i månaden då det är knattegudstjänst.
  • Onsdagar kl 12.00-15.00 – Sångsamling kl 13.30
  • Torsdagar kl 09.30-15.00 – Sagoteater med sång kl 10.30
  • Öppettiderna gäller vår och höst. På sommaren är öppna förskolan stängd.

Vill du veta mer om öppna förskolan?