Fira mässa i anrika Lidingö kyrka

Varje söndag klockan elva kan du fira gudstjänst i Lidingö kyrka. I den vackra 1600-talskyrkan samlas vi för att ge varandra hopp i vardagen. Och du kan passa på att promenera på kyrkogården vid Kyrkvikens strand.

Fira nattvard i Lidingö kyrka

Här möts du av en varm atmosfär

I Lidingö kyrka kan vi uppleva en traditionell gudstjänst med en varm atmosfär. Och vi bidrar alla till gemenskapen precis såsom vi är, med våra personligheter. Tillsammans kan vi låta vår tillit till livet växa.

I det vackra kyrkorummet med gamla anor är det lätt att bli berörd. Här har många generationer av Lidingöbor firat gudstjänst.

Orgelmusiken resonerar i väggarna och vi känner doften från de tända ljusen. Du kan ta del av nattvarden, be eller skriva i gästboken. Vi dricker kyrkkaffe utanför kyrkan när vädret tillåter, annars fortsätter vi inne i kyrkan.

Vill du vara med och skapa gudstjänsterna?

Du kan bli kyrkvärd i Lidingö kyrka. Då får du vara med att skapa gudstjänsten. Vi förbereder den veckan innan. Och under själva gudstjänsten kan du välja att göra det som känns viktigt för dig. Du kan exempelvis välkomna andra gudstjänstfirare i dörren, läsa texter för församlingen eller dela ut nattvarden med prästen.

Vill du bli kyrkvärd i Lidingö kyrka?