Fira gudstjänst på finska

Upplev en gudstjänst på ditt första språk. Vi samlas i S:ta Anna kapell för att fira gudstjänst på finska. Här träffar du fler finsktalande. Vi lär känna varandra och tipsar om sverigefinska aktiviteter i vårt närområde.

Finsk flagga mot blå himmel. Foto Shutterstock.

Använd ditt första språk

Hela denna gudstjänst i S:ta Anna kapell är finskspråkig. Här får du till exempel sjunga på finska. Alla psalmer i den svenska psalmboken finns översatta. Och på vårt första språk blir upplevelsen mer direkt. Här kan du ge dig hän.

Träffa andra finsktalande

Kyrkkaffet i församlingssalen är en viktig del av gudstjänsten. Vi dricker kaffe och äter smörgås.

Här har du möjlighet att lära känna fler som talar finska.

Gudstjänsten fungerar som en nätverksträff. Och gemenskapen är öppen för alla. Du är lika välkommen även om du inte uppfattar dig som andlig eller religiös. Detta är också ett tillfälle då vi kan tipsa varandra om aktuella sverigefinska aktiviteter i närområdet.

Vill du sjunga i Söndagskören?

Älskar du att sjunga och vill göra det lite mer? Söndagskören hjälper till att sjunga dagens psalmer i finskspråkig gudstjänst. Vi gör det för att skapa gudstjänsten tillsammans, dela upplevelsen med varandra och för att lyfta gudstjänsten för alla. Kontakta prästen Tuija Hammare för att delta.

Har du frågor om Gudstjänst på finska?