Tillsammans för världens barn

Det närmar sig kampanjkulmen för årets Världens Barn-kampanj. Under veckorna 39–40 kraftsamlar vi för att uppmärksamma och samla in till världens alla barn, och Act Svenska kyrkan är med och ser till att pengarna når de som verkligen behöver dem.

En del av pengarna från kampanjen går till Act Svenska kyrkans arbete för barn med funktionsnedsättningar i flyktinglägren i Dadaab, Kenya. Genom det får bland annat åttaåriga Fatma hjälp. Hon är nästan blind, har nedsatt hörsel och kan inte gå. Men tack vare en rullstol och anpassad skolgång kan hon gå i skolan varje dag.

– Livet är inte lätt här i Dadaab, men det är inte omöjligt längre. Det finns en framtid och mina barn lär sig saker i skolan som gör dem glada. De trivs här och skrattar, säger Fatmas mamma.

Ge en gåva
Stötta det viktiga arbetet genom att skänka en slant till Lidingö församlings Världens Barn-bössa! Du kan använda både Swish och kort. Klicka här för att ge din gåva.

Skördeförsäljning 8 oktober
I samband med gudstjänsten i Breviks kyrka söndag 8 oktober har vi skördeförsäljing till förmån för Världens Barn-insamlingen.

Information om årets insamling
Världens Barn är en insamlingskampanj för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Varje år engagerar sig tusentals människor för att samla in pengar. Sveriges Television (SVT) samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala, ”Tillsammans för Världens Barn”, den 7 oktober. Sveriges Radio P4 engagerar sina lyssnare i ett nytt riksprogram, ”P4 för Världens Barn”, som sänds under veckan innan den stora TV-sända insamlingsgalan. Insamlingen för Världens Barn pågår hela 2023, men årets insamlingskulmen ligger veckorna 39–40 (25 september – 8 oktober). Stora Insamlingsdagar är lördag 30 september och lördag 7 oktober, men även lördag 14 oktober.

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!