Sju att-göra-tips på Lidingö i sommar

Fika på trädgårdscafé, gå på sommarkonserter och grillkvällar. Här kommer tips för sommargemenskap på Lidingö.

tradgardscafe-tradgard-cafe-lidingo-svenska-kyrkanFika på trädgårdscaféet i Brevik

Drick kaffe, njut av utsikten från Brevik och hjälp till att pyssla om planteringarna om du vill. Trädgårdscaféet i Breviks kyrka uppstår i den gemensamma trädgården som volontärer bygger upp tillsammans. Här har vi också andakt ute i det gröna. Trädgårdscaféet är öppet varje tisdag hela sommaren, med start 27 juni, kl 13.00-16.00 i Breviks kyrka.

Musik- i - sommarkvall- Gabriella och lovisa jpgMusik i sommarkväll

Lidingö kyrka är fylld av musikupplevelser hela sommaren. Från och med femte juli och fem onsdagar framöver hittar du ett varierande och unikt konsertprogram. Det blir musiken för en härlig sommar på Lidingö.

Här hittar du varje konsert:
5 juli – Duo Dynamique »
12 juli – Treitlerkvartetten med Per Gross »
19 juli – Aora »
26 juli – Helena Ek & Peter Janson »
2 augusti – Divine »
9 augusti – Åberg/Lindström »

bbq-bodalsberget-grilla-svenska-kyrkan-lidingoGrilla på S:ta Annagården

BBQ på S:ta Annagården grillar vi korv, äter glass och delar dagens sista solstrålar med varandra. Här får vi musik, kaffe och pratstund. Grillkvällarna kostar 20 kr per person, eller 50 kr per familj. Grillkvällarna äger rum 13 juli, 20 juli, 3 augusti och 17 augusti, kl 18.00-20.00 i S:ta Annagården.

andakt-hustegaholm-svenska-kyrkan-lidingoSommarandakt i Hustegaholm

Fira andakt ute i grönskan, vid Hustegaholms sommarcafé. Detta är tillfällen för avkoppling från alla sommarkrav. Vi sjunger psalmer och samtalar vid kyrkkaffet. Regn är inget hinder, då flyttar vi inomhus. Andakterna äger rum torsdagarna 29 juni, 13 juli, 27 juli och 10 augusti, kl 13.30, Hustegaholm 9.

Lidingö kyrkaFira högmässa i Lidingö kyrka

Varje söndag kl 11.00 firar vi högmässa med nattvard i Lidingö kyrka. Här kan du hitta andrum. Med sången, musiken och prästens ord får du en stund att landa i tillvaron. Här läser du mer om söndagarna i Lidingö kyrka »

kaffestuga-kyrkallen-cafe-lidingo-svenska-kyrkanBesök Kaffestugan i Kyrkallén

Varje måndag, mellan kl 09.00-15.00, är du välkommen till Kaffestugan i Kyrkallén för kaffe och hembakat. Genom att fika här stödjer du Vårljus, ett kommunägt boende på Lidingö för ensamkommande ungdomar. Här kan du också ställa frågor om kyrkogården eller gravskötsel. Medarbetare från kyrkogårdsexpeditionen finns på plats. Kaffestugan äger rum i Kyrkallén 2, i samma hus som kyrkogårdsexpeditionen »