Välj gravplats

När en anhörig har avlidit har du möjlighet att komma till Lidingö kyrkogård och se ut en gravplats. På kyrkogården kan avlidna gravsättas kistgrav, urngrav, askgrav, kolumbarie eller minneslund. Här kan du läsa om de olika gravplatserna.

Gravar på Lidingö församlings kyrkogård. Foto Martin Hultén.

Det är mycket att tänka på när en anhörig har avlidit. Stoftet efter den avlidna skall kremeras eller gravsättas senast en månad efter dödsfallet. I samband med att ni bokar tid för begravning bör ni också se ut en gravplats och boka tid för gravsättning.

Det finns många val ni kan göra när ni ska välja gravplats. Om man vill ha en stor gravplats med grus eller gräs eller något mer i någon av kyrkogårdens minneslundar. En bra utgångspunkt är att låta den avlidnes önskan bestämma.

Vill ni ha hjälp att välja gravplats?

Ring så hjälper vi dig. Du får oftast prata med Anneli eller Lotta. Måndag-fredag kl 09.00-12.30 & 13.30-16.00.

Kist- eller urngravplats

Gravar på Lidingö församlings kyrkogård. Foto Martin Hultén.

Kolumbarium

Minneslunden eller Vilokullen

Spridning

Askgravplats