Luther hela dagen i Breviks kyrka

Luther- hela-dagen

Välkommen att fira 500 år av reformation under en heldag i Breviks kyrka. Vi firar med festhögmässa, konsert och workshops – inspirerade av Martin Luther och hans tid. Dagen som passar barn såväl som vuxna.

Vårt firande av reformationen inleds med en festhögmässa och körsång! Sångerna kommer vara inspirerade från 1500-talet. Vi får lyssna till barnkörer men också några av Lidingö församlings vuxenkörer. Prästerna som leder festhögmässan är Emelie Spjut och Emmeli Lundmark.

Efter högmässan kan du delta i två workshops där du kan få dansa en renässansdans och smycka kyrkfönster med dekaler. Du kommer också kunna spika upp dina egna teser eller varför inte provspela på ett gammalt instrument som användes på Luthers tid!

Det kommer finnas en 1500-talsinspirerad lunch i form av en buffé och mellan de två workshopsen kommer du kunna sträcka på benen och ta en fikapaus.

Vi avslutar dagen med familjemusikalen Luthers ungar där vi lyssnar till församlingens barnkörer under ledning av Anna Birgersson, Roberta Sciacco, Kerstin Ytterberg, Nathalie Nygårds och Hanna Lennartsson

Kontaktperson för dagen är prästen Emelie Spjut.

Dagen är en avslutning på jubileumsåret – 500 år sedan Luther inledde reformationen av kyrkan.

Här kan du se hela schemat för dagen:

retreat-lidingo-brevik-svenska-kyrkan-2-450x313

11.00 Högmässa
Vi firar Reformationsjubileet med en Luther-inspirerad högmässa och körsång. Medverkande: Bodals kammarkör, Breviks kyrkokör, några av församlingens musiker och präs­ter. Vi avslutar högmässan med kyrkkaffe inspirerat från 1500-talet. (Så som Luther drack den.)

13.30 Workshop – pass 1
Här kan du ta tillfället i akt och pröva instrument från 1500-taket, lära dig dansa som Martin Luther, spika upp dina teser eller måla kyrkfönstren i renässansstil. Du kan göra allt detta och mycket mer! Ingen föranmälan krävs. (Du kan välja en workshop i detta första pass och en annan i nästa.)

Tre kaffekoppar på ett bord

14.15 Kaffepaus

14.30 Workshop – pass 2

barnkör i breviks kyrka, bilderna får användas fritt av lidingö församling inom lidingö. ej svenska kyrkan utanför lidingö.

16.00 Luthers ungar – Musikal med församlingens barnkörer under ledning av – Anna Birgersson, Roberta Sciacco, Kerstin Ytterberg, Nathalie Nygårds och Hanna Lennartsson