Sätt ditt inre i rörelse

Du hör stegens rytm. Du ser fåglarna i himlen och känner vinden mot huden. När vi pilgrimsvandrar öppnas våra sinnen. Tankarna får komma och gå som de vill. Pilgrimsvandring är friskvård för kroppen och själen.

pilgrimsvandring-lidingo-svenska-kyrkan

Vandra tillsammans i grupp

Under pilgrimsvandringarna går vi i naturen. Och vi gör det tillsammans i grupp. Vandringarna pågår ungefär 4-6 timmar, inklusive pauser och matrast. Pilgrimsvandringarna äger ofta rum på Lidingö, men vi åker också till andra platser i stockholmsområdet för att vandra.

Vandringarna är en naturupplevelse. Vi vandrar ofta i vackra miljöer, nära vatten, på höjder och genom skogen. Här kan vi möta skapelsens skönhet och rikedom.

Vår vandringsledare förbereder varje vandring. Hon eller han visar vägen vilket gör att vi kan följa med utan att behöva välja väg. Vi har ett gemensamt yttre mål som är platsen där vandringen slutar. Men du kan också ha ett inre mål med vandringen. Det inre målet kan till exempel vara att känna frid.  Energin du får under pilgrimsvandringen kan du bära med dig resten av dagen.

Här kan du hämta kraft

Vi blir ständigt bombarderade av intryck. Men inte under pilgrimsvandringen. Här får hjärnan vila från telefon, sociala medier, trafik eller reklam. Istället får vi utrymme att upptäcka andra förnimmelser.

Läs mer