Retreat ger dig andlig ro

Morgonfåglarna kvittrar och marschaller flankerar kyrkporten. När du stiger in i Breviks kyrka hittar du andrum. Under denna endagsretreat kan du fly vardagsstressen. Och få tid att möta ditt inre.

retreat-lidingo-brevik-svenska-kyrkan

Ge dig själv ett skönt avbrott i vardagen

Denna dag blir Breviks kyrka din reträttplats från allt störande brus. Här försvinner krav, stress och buller. Istället kan meditation och massage hjälpa dig att slappna av. Och det finns möjlighet till enskilt samtal med präst eller diakon.

Vi blir en grupp på omkring femton till tjugo personer som delar frukost, lunch och eftermiddagskaffe tillsammans. Men du slipper den sociala pressen som vi annars kan känna vid gruppaktiviteter. Efter frukosten går vi in i tystnad då vi inte pratar med varandra.

Att vara nära utan att prata är en speciell upplevelse. I tystnaden får vi utrymme att möta oss själva på djupet, och om vi så vill, Gud. Under denna stund kan du vila i kyrksalen med det vackra ljuset eller promenera i den naturnära omgivningen.

Du kan läsa, måla eller ägna dig åt något som gör dig lugn. Det finns även möjlighet att lyssna på klassisk musik eller tända ljus i kyrkan. Längs vägen får vi några ord av den präst eller diakon som leder dagen. Vi avslutar dagen med mässa.

Delta i retreat i Breviks kyrka