Hitta vägen genom det svåra

Musiken, ljusen och stillheten leder vägen i denna gudstjänst. Ljusets gudstjänst är för dig som upplever sorg eller en annan svår situation. Här hittar du en stund av stöd och vila.

ljusets-gudstjanst-lidingo-svenska-kyrkan-2

Du är välkommen med din sorg

I Ljusets gudstjänst minns vi våra anhöriga. Vi tänder ljus för de som begravts tiden innan gudstjänsten. Och vi läser också upp namnen.

Detta är en stilla gudstjänst. Vi tackar Gud för dem som lämnat oss och ber för dem som är kvar.

Klockorna ringer och den vackra musiken klingar i kyrkan. Förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra vidare en liten bit genom det svåra. Kanske kan vi få en stund, om än så bara en liten sekund, av stöd och vila. Eller som det står i Bibeln: ”Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.” (Johannes 1:5).

Varmt välkommen till ljusets gudstjänst

Har du frågor om gudstjänsten?

Vi svarar på alla dina frågor om Ljusets gudstjänst